HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Nieuws
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

[29-03-2018] - HOC trotse eigenaar pand in Tynaarlo !
Sinds vorige week is HOC Opleiding & Training trotse eigenaar van het pand Handelsweg 26-28 te Tynaarlo ! Met ruim 3000 m2 verhard buitenterrein en ruim voldoende leslokalen kunnen wij de kwaliteit van onze trainingen blijven  verbeteren en het aanbod uitbreiden.  
Lees meer


[07-03-2018] - NIEUW: inzage in fout beantwoorde vragen bij VCA examen
Inzage in fout beantwoorde vragen bij VCA Vanaf 26 februari 2018 krijgen kandidaten aan de VCA examens, naast de voorlopige uitslag ook inzage in de foutief beantwoorde vragen.
Lees meer


[03-01-2018] - Orenverbod
Graafbakken in de oren verplaatsen of los in de bak verboden. Geen bericht op Cobouw.nl werd  in 2017 zoveel gelezen als dat over het verbod om graafbakken in de oren te verplaatsen of los in de bak.
Lees meer


[18-12-2017] - Nieuwsbrief TCVT december 2017
Binnen TCVT spelen diverse zaken. In deze nieuwsbrief van TCVT informeren wij u hierover.
Lees meer


[05-12-2017] - Voorleesexamens VCA worden niet vollledig voorgelezen !
Voorleesexamens VCA worden niet volledig voorgelezen !
Lees meer


[05-12-2017] - Aansprakelijk voor ongeval met hoogwerker
De Inspectie SZW heeft het arbeidsgeval onderzocht, waarbij twee mensen omkwamen door de val van een hoogwerker. De inspectie concludeerde in haar onderzoeksrapport dat er het nodige mankeerde aan de verreiker van waaruit de mannen hun werk deden. Zo ontbrak het mechanisme voor handmatige beveiliging dat op de machine had moeten zitten. Dat lag los in een gereedschapskist. De ketting om de beveiliging te bevestigen, was gebroken. In een eerder stadium was het apparaat wegens dit soort technische gebreken afgekeurd. Sindsdien was het niet herkeurd. Ook constateert de inspectie dat de hoogwerker verkeerd is gebruikt. De machine was ingehuurd inclusief machinist. Die hield zich niet aan de geldende procedures.
Lees meer


[24-11-2017] - Coulanceregeling kraanmachinisten
Bent u in het bezit van een TCVT-certificaat en deze wilt u verlengen, dan dient u te beschikken over voldoende aantoonbare praktijkervaring en de eindtermen van het betreffende certificaat in een bijscholing van 4 dagdelen hebben gevolgd. Er is echter een coulanceregeling.
Lees meer


[21-11-2017] - Onafhankelikke examinering SOG
"Op 9 november zijn de SOG examencentra samen met de VCA Manager bij elkaar gekomen om te praten over het traject onafhankelijk examineren. Naar aanleiding van de gevoerde discussie hebben we besloten dat per 1 maart (en niet zoals eerder aangegeven per 1 januari) zowel voor Buitenwacht als voor Gasmeten het onafhankelijk examineren van start gaat. Dit geldt voor alle examens.
Lees meer


[06-11-2017] - Definitieve Certificering opleider Transport & Logistiek
HOC Opleiding & Training definitief gecertificeerd opleider Transport & Logistiek
Lees meer


[16-10-2017] - Altijd al chauffeur willen worden?
Via het Sectorinsituut Tranport & Logistiek kunnen aankomende chauffeurs tot 17 november 2017 via het project "2000 chauffeurs gezocht" het rijbewijs E halen.
Lees meer


[12-10-2017] - Benieuwd naar de slagingspercentages VCA ?
Het slagingspercentage van de VCA-examens en van de SSVV opleidingengids is bekend gemaakt voor de 1e twee kwartalen van 2017.
Lees meer


[06-10-2017] - TCVT Nieuwsbrief nr. 27
Voor u ligt de zevenentwintigste Nieuwsbrief van TCVT. Deze verschijnt meerdere keren per jaar. De nieuwsbrief is ook te downloaden vanaf onze website www.tcvt.nl. Binnen TCVT spelen diverse zaken. In deze nieuwsbrief informeren wij u hierover.
Lees meer


[22-09-2017] - Laaggeletterdheid op de werkvloer
  Je zou het niet verwachten in een ontwikkeld land als Nederland, maar er is een gestaag groeiend probleem met laaggeletterdheid. Met name het bedrijfsleven lijdt er onder. HOC Opleiding & Training in Zuidlaren heeft dat onderkend en gaat met op maat gemaakte scholing deze problematiek te lijf.
Lees meer


[20-09-2017] - Wanneer ben je geslaagd voor je VCA ?
Wanneer ben je geslaagd voor je VCA ?
Lees meer


[19-09-2017] - Kamervragen gebruik van hoogwerkers
Kamervragen gebruik van hoogwerkers bij asbestsanering De vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu heeft een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de brief van 20 april 2017 houdende antwoorden op schriftelijke vragen van de leden Dijkgraaf en Bisschop over de aangescherpte regels voor gebruik van hoogwerkers bij asbestsanering. lees hier het volledige verlag van een schriftelijk overleg. Bron:verslag Tweede kamer der Staten-Generaal
Lees meer


[08-09-2017] - Hoogwerker dodelijk ongeval was technisch niet in orde
Hoogwerker dodelijk ongeval was technisch niet in orde. Via verschillende media komt deze week het bericht dat het ongeluk met de verreiker, waarmee twee medewerkers van Wijnen Bouw omkwamen, is te wijten aan technische en procedurele fouten.
Lees meer


[07-09-2017] - Waarom iedereen beter wordt van opleiden
Waarom iedereen beter wordt van opleiden Een leven lang leren is het moderne mantra. Is het al die inspanning en investering waard? Onderzoek geeft een verrassend eenduidig antwoord: ja. Dit volgens een artikel geplaatst door Unique Uitzendbureau. Klik op deze link voor het volledige artikel.
Lees meer


[28-07-2017] - Nieuwe VCA Examens per 1 september 2017
In de VCA-examens die vanaf 1 september 2017 zullen worden afgenomen, komen vraagvormen voor die in de huidge examens nog niet voorkomen.
Lees meer


[04-07-2017] - FNV gaat de bouwplaats op voor meer veiligheid op de bouwplaats
FNV gaat de bouwplaats op voor meer veiligheid op de bouwplaats   FNV Bouwen & Wonen houdt op woensdag 5 juli voor de derde keer de flitsactie ‘Vecht voor je Recht’. Ditmaal gaat de vakbond de keet in met het thema Gezondheid en Veiligheid. Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen & Wonen: ‘We bezoeken 200 bouwplaatsen in het hele land en spreken 2.500 bouwvakkers. We vragen ze wat beter kan en wat ze in de komende cao geregeld willen hebben rondom veilig en gezond werken.’
Lees meer


[26-06-2017] - 'Weer veilig thuis uit je werk' Is dat vanzelfsprekend
Staat van ernstige arbeidsongevallen. 'Weer veilig thuis uit je werk' Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat je na een werkdag weer veilig thuiskomt. In bepaalde bedrijfssectoren en beroepen lopen werkenden echter meer kans op een ernstig arbeidsongeval dan bijvoorbeeld mensen die op kantoor werken. Juist in die risicosectoren is het van essentieel belang dat werknemers zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s in hun dagelijkse werk.
Lees meer


[21-06-2017] - Rapport Ongeval bouwplaats Rijnstraat den Haag
De Onderzoeksraad heeft onderzoek gedaan naar een ongeval op de bouwplaats van het voormalige VROM-gebouw in het centrum van Den Haag. In de ochtend van 26 mei 2016 kwamen tijdens het hijsen van steigerdelen, twintig delen los. Deze vielen van ruim zestig meter hoogte naar beneden en kwamen deels buiten het bouwterrein terecht, middenin het voetgangers- en fietsverkeer. Een voorbijgangster werd geraakt en overleed.
Lees meer


[19-06-2017] - Nieuwe Arbowet officieel van kracht op 1 juli 2017
Nieuwe Arbowet officieel van kracht op 1 juli 2017.
Lees meer


[16-06-2017] - 'Hoge targets in distributiecentra zorgen voor ongelukken'
'Hoge targets in distributiecentra zorgen voor ongelukken'   Hoge targets in distributiecentra komen de veiligheid van medewerkers niet ten goede. Door een te hoge werkdruk zou het aantal ongelukken in distributiecentra in rap tempo toenemen.  Dat stelt letselschade-advocaat Sander de Lang tegenover RTV Utrecht. Aanleiding voor de uitspraak is het dodelijke ongeval van afgelopen weekend in het distributiecentrum van HEMA in Utrecht. Een heftruckchauffeur botste tegen een hoogwerker, waarna een werknemer naar beneden viel en overleed. 
Lees meer


[08-06-2017] - Hijsexperts buigen zich over maatregelen tegen kraanongevallen
Hoe kunnen hijsongelukken voorkomen worden? Over die vraag buigen deskundigen zich binnenkort tijdens een nog in te plannen expertsessie. Aanleiding is het dodelijk ongeval vorig jaar in Den Haag waar het oude ministeriegebouw van VROM een opknapbeurt krijgt.
Lees meer


[07-06-2017] - Wettelijke opleidingsverplichting hijsbegeleider voorkomt ongelukken
Wettelijke opleidingsverplichting hijsbegeleider voorkomt ongelukken FNV Bouwen & Wonen wil dat er zo snel mogelijk een wettelijk verplichte opleiding komt voor de zogenoemde hijsbegeleider. Dit is degene die onder de torenkraan staat, de last bevestigt en de kraanmachinist aanwijzingen geeft bij het hijsen. Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen & Wonen, deed een oproep aan werkgeversorganisatie Bouwend Nederland om hierin samen op te trekken richting de overheid en er vol de schouders onder te zetten.
Lees meer


[17-05-2017] - Inspectie SZW: Meer dodelijke arbeidsongevallen in 2017
In 2016 kwamen 70 mensen niet thuis van het werk. Door arbeidsongevallen kwamen 70 werknemers ’s avonds niet meer thuis. Maar liefst 19 slachtoffers meer dan in 2015. Het totaal aantal slachtoffers van arbeidsongevallen steeg in 2016 met 14% ten opzichte van het jaar daarvoor. De meeste slachtoffers vallen in de bouw, industrie, handel en afvalbeheer.
Lees meer


[04-05-2017] - Ontslag voor chauffeur wegens ontbreken code 95
Een chauffeur werkt op basis van een oproepcontract voor een transportbedrijf in Breda. Na lange tijd wordt hij weer eens opgeroepen om te werken. De werkgever vraagt om een kopie van zijn rijbewijs. Dan valt op dat code 95 daarop ontbreekt. Dat is het teken dat de chauffeur de verplichte nascholing heeft gevolgd. Omdat hij dat niet uit zichzelf had gemeld, wordt hij op 27 oktober 2016 op staande voet ontslagen.
Lees meer


[04-05-2017] - Bouwbedrijf voor de rechter voor dodelijk steigerongeluk
Er was van alles mis met de steiger waar twee bouwvakkers van af vielen in oktober 2014 aan de Wassenaarseweg in Leiden. Dat bleek donderdag tijdens een regiezitting in de rechtbank, mediapartner Omroep West is daarbij geweest. Een van de bouwvakkers overleed, de ander raakte zwaargewond.
Lees meer


[12-04-2017] - Vakbonden willen opleiding voor bouwvakkers onder de kraan
26 mei 2016. Het is iets voor achten in de ochtend als een 47-jarige vrouw door de Rijnstraat in Den Haag loopt. Een paar minuten later is ze dood. Steigermateriaal dat niet goed aan een hijskraan is vastgemaakt, komt op haar terecht. Dat soort incidenten - weliswaar zelden met fatale gevolgen - komen vaker voor, blijkt uit een enquête van vakbond FNV en vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) onder 378 kraanmachinisten. Bijna de helft van de machinisten zag in de afgelopen zes maanden een of meerdere keren iets van zijn kraan schieten dat niet goed was vastgemaakt.
Lees meer


[17-03-2017] - Kraanmachinisten slaan alarm over veiligheid
Kraanmachinisten slaan alarm over onveilige situaties op de bouwplaats. Ze maken zich zorgen over de gebrekkige kennis en vakmanschap van bouwvakkers die bouwmaterialen moeten bevestigen aan de kraan. Dat blijkt uit een onderzoek van de vakbonden FNV en Het Zwarte Corps onder bijna 400 kraanmachinisten waarover EenVandaag beschikt. Bijna de helft van de machinisten geeft aan dat het afgelopen half jaar minimaal één keer een last van de kraan is losgekomen. Volgens 9 procent gebeurde dat zelfs vaker dan vijf keer. 
Lees meer


[06-02-2017] - HOC Opleiding & Training ambassadeursreis met Oxfam Novib
De insteek van de reis is wederzijds leren en met eigen ogen zien wat het effect is van onze microfinancieringsaanpak. Ook zul je ontdekken wat de steun van het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk toevoegt aan ondernemers in ontwikkelingslanden.  Ter plaatse bezoeken we het lokale Oxfam kantoor en kom je meer te weten over het werk van Oxfam. We bezoeken partnerorganisaties en ondernemers die deelnemen aan de projecten. Er wordt gewerkt aan uitdagingen die worden ingebracht door de partner-organisaties dáár tezamen met werknemers van de lokale partner-organisatie en/of lokale ondernemers. De reis wordt voorbereid en begeleid door Oxfam Novib en door Better Future. Zij zijn een ervaren en gerenommeerde partij in het geven van management trainingen in het veld en expert in het begeleiden van de bedrijvenambassadeursreizen van Oxfam Novib - See more at: https://www.oxfamnovib.nl/bedrijven/actueel/nieuws/ambassadeursreis-naar-uganda#sthash.kITRWX2v.dpuf
Lees meer


[02-02-2017] - EU wil code 95 moderniseren
Nu ongeveer alle truck- en buschauffeurs in de EU de afgelopen zeven jaar minimaal 35 uur nascholing hebben gevolgd, wil de EU de regelgeving alweer wijzigen. Het is een nieuwe poging van Brussel om het aantal verkeersdoden in de EU te halveren.
Lees meer


[20-12-2016] - Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2017
Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.
Lees meer


[29-11-2016] - OOM regeling 2017
Persoonlijk Trainingstoelage (PTT) De PTT is een tegemoetkoming in de scholingskosten van werknemers in de metaalbewerking. Met deze regeling stimuleren we bedrijven om te investeren in het vakmanschap van hun medewerkers. In 2017 blijft het mogelijk om beperkt een bijdrage aan te vragen voor cursussen met een verplichtend karakter. Per bedrijf kan per categorie voor één werknemer een bijdrage worden aangevraagd voor BHV/brand, VCA, code 95, EHBO en Heftruck/Hijs- en takeltechniek.
Lees meer


[19-10-2016] - Meer dodelijke ongevallen met heftrucks
Het is logisch dat er door opleidend Nederland direct gewezen wordt op de noodzaak van het volgen van een heftruckopleiding. Maar dan wél een goede opleiding, eentje die voldoende aandacht geeft aan bewust veilig heftruck rijden. En dat alles in het besef dat ook dát niet het volledig antwoord is.
Lees meer


[13-09-2016] - Jaarlijks vinden er gemiddeld 1700 ongelukken met heftrucks plaats
Jaarlijks vinden er gemiddeld 1700 ongelukken met heftrucks plaats waarbij 150 mensen zwaargewond raken en zeven mensen komen te overlijden. Dit jaar zijn er in de eerste zeven maanden al zeven doden gevallen. Oorzaak nummer 1 is "aanrijdingen". Hieronder  de top 5 oorzaken aanrijding:
Lees meer


[29-07-2016] - Topdrukte bij CBR door deadline Code 95
Topdrukte bij CBR door deadline Code 95 Chauffeurs zijn massaal aan het nascholen geslagen. Het aantal trainingen bij het CBR is in het tweede kwartaal bijna verdubbeld. Reden is de Code 95 deadline van 10 september.
Lees meer


[22-07-2016] - Inspectie controleert streng op Code 95
Onlangs heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport in de Telegraaf aangegeven dat er geen enkele uitstel zal plaatsvinden van de Code 95 verplichting. “Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon.”
Lees meer


[13-07-2016] - Nieuwsbrief nr. 22 TCVT hier downloaden
De Nieuwsbrief TCVT nr. 22 is beschikbaar. Op basis van “te laat zijn” worden geen ontheffingen, dispensaties of vrijstellingen meer verleend voor de bijscholing.
Lees meer


[04-07-2016] - Arbocatalogus Verticaal Transport Verlengd tot 2021
De Arbocatalogus Verticaal Transport is onlangs positief getoetst door Inspectie SZW. Daarmee is de Arbocatalogus Verticaal Transport verlengd tot juni 2021.
Lees meer


[04-07-2016] - Hijswerk door jongeren onder de 18 jaar
Binnen het werkveld verticaal transport wordt regelmatig de vraag gesteld of personen onder de 18 jaar (jeugdigen) op een hijskraan mogen werk. Dit memo geeft een uitleg over de wetgeving met betrekking tot hijsen door jeugdigen.
Lees meer


Referenties

Kisuma Chemicals BV
Royal Christmas
Impact
MF uitzendbureau Veendam
Bollegraaf Recycling Machinery
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
Randstad Uitzendbureau BV
tempo-team inhouse services
 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht