HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Nieuws     EU wil code 95 moderniseren
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

EU wil Code 95 moderniseren

Nu ongeveer alle truck- en buschauffeurs in de EU de afgelopen zeven jaar minimaal 35 uur nascholing hebben gevolgd, wil de EU de regelgeving alweer wijzigen. Het is een nieuwe poging van Brussel om het aantal verkeersdoden in de EU te halveren.
Brussel wil dit bereiken door chauffeurs veel meer vertrouwd te maken met de vele assistentiesystemen die tegenwoordig op de truck zitten. Hiervan was zeven jaar geleden nog nauwelijks sprake.

De EU wil dat alle chauffeurs van vrachtwagens en bussen nog zuiniger en veiliger gaan rijden. Meer anticiperen dus, maar daarvoor is ook meer kennis vereist van wat een truck allemaal al zelf kan op dit gebied. Denk hierbij aan een automatische transmissie die schakelt mede op basis van GPS-gegevens, en kijk naar de EcoRoll systemen die met name internationaal rijdende collega's wel zullen kennen. 

Verder  wil de EU komen tot een Europese erkenning van opleidingen uit andere lidstaten. Hoe dit precies ingevuld gaat worden, is nog niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat het niveau van de rij opleiding en de nascholing in de diverse lidstaten gelijkgetrokken moet worden. De voorstellen gaan de komende maand naar het Parlement, waarna de lidstaten een en ander kunnen invoeren. Dat zal later dit jaar zijn.

Bron: Bigtruck.nl
 

Referenties

tempo-team inhouse services
MF uitzendbureau Veendam
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
Royal Christmas
Impact
Bollegraaf Recycling Machinery
Randstad Uitzendbureau BV
Kisuma Chemicals BV
 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht