HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Opleiding     Heffen
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

HOC Opleidingen Heffen en Hijsen

Duizenden heftruckchauffeurs, bedieners van verreikers, hijskraanchauffeurs en vele anderen met een verantwoordelijke baan in de transport- en logistiekbranche rondden hun opleiding met succes af bij HOC. Zij werden stuk voor stuk persoonlijk benaderd aan de hand van een leertraject gericht op veiligheid, efficiëntie en de dagelijkse praktijk van hun eigen werksituatie. En aan het eind van de (zeer betaalbare!) opleiding of cursus keerden ze met vernieuwde energie en kennis terug op de werkvloer.

Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Referenties

Randstad Uitzendbureau BV
tempo-team inhouse services
Kisuma Chemicals BV
Royal Christmas
Bollegraaf Recycling Machinery
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
MF uitzendbureau Veendam
Impact
Veel gestelde vragen:
Hoe lang is mijn heftruckcertificaat geldig ?

Op de meeste heftruckcertificaten of heftruckdiploma's staat een einddatum vermeld, ze zijn meestal vijf jaar geldig. Op het certificaat van HOC Opleiding & Training staat geen einddatum vermeld.

Waarom staat er geen einddatum vermeld op het certificaat van HOC Opleiding & Training?

In de Arbowet staat nergens vermeld dat er iedere vijf jaar een opfriscursus gevolgd moet worden. De Arbeidsinspectie legt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de werkgever, zij moet de risico's inventariseren en zelf bepalen hoe vaak heftruckchauffeurs bijgeschoold moeten worden. Is er een verhoogd risico, dan moet er misschien wel vaker dan eens in de vijf jaar bijgeschoold worden. Is er een laag risico dan is eens in de zes bijscholen misschien ook voldoende.

Bij de meeste bedrijven zal iedere vijf jaar bijscholen volstaan.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden ? Vraag dan hier een offerte aan.

Hoe lang duurt een heftruckopleiding ?

Een heftruckopleiding duurt net zo lang tot de chauffeur over voldoende vaardigheden beschikt om vakbekwaam met een heftruck te werken. De cursus bestaat uit een halve dag theorie en de rest van de tijd wordt besteed aan de praktijkinstructie.

In het algemeen hanteren we de volgende standaard:

1 dag

Personen die reeds jarenlange ervaring hebben met het rijden op een heftruck of eerder een heftruckcertificaat hebben behaald.

2 dagen

Personen die enige ervaring hebben met het rijden met een heftruck of ervaring hebben met soortgelijke machines.

3 à 4 dagen

Personen die nog nooit op een heftruck hebben gereden.

Tijdens de heftruckopleiding wordt de voortgang nauwlettend in de gaten gehouden. Is een kandidaat voor drie dagen aangemeld, maar hij/zij beschikt na 2 dagen over voldoende vaardigheden, dan wordt de heftrucktraining afgerond.

Andersom kan ook: een kandidaat is aangemeld voor een 1-daagse opleiding, maar beschikt na één dag nog niet over voldoende vaardigheden. Er wordt contact opgenomen met de opdrachtgever en in overleg wordt een 2e dag ingepland.

Is uw vraag niet helemaal beantwoord, dan kunt u mailen of bellen: 050-4092663.

Offerteaanvraag

Heftruckcertificaat, heftruckrijbewijs of heftruckdiploma, wat is het verschil?

Voor de Arbowet maakt het geen verschil!

Iedere opleider van heftruckchauffeurs kan zelf een naam geven aan het bewijs dat afgegeven wordt na het volgen van een training. Ook de inhoud van de training wordt bepaald door de opleider, de overheid heeft hier geen regels voor opgesteld.

De Inspectie SZW, voorheen Arbeidsinspectie, is niet geïnteresseerd in certificaten, maar in de inhoud van de opleiding. Heftruckchauffeurs dienen een gedegen opleiding te hebben gevolgd.

Naast een certificaat, rijbewijs of diploma uitgegeven door het opleidingsinstituut, zijn er verschillend externe examenmogelijkheden:

· Veiligheidscertificaat vorkheftruck (CCV)
· Vakbekwaamheidscertificaat Vorkheftruck (CCV)
· Vorkheftruck SOG SSVV Opleidingengids

Wordt u vraag niet helemaal beantwoord, dan kunt u mailen of bellen: 050-4092663.

Welke certificeringsmogelijkheden zijn er voor heftruckchauffeurs ?

Opleidingsinstituten kunnen hun eigen heftruckcertificaat uitgeven en daarnaast zijn er diverse externe examenmogelijkheden.

CCV

De diDe divisie CCV van het CBR neemt in Nederland vrijwel alle examens voor beroepschauffeurs, schippers en ondernemers in de binnenvaart en logistiek medewerkers af. Onder deze examens vallen zowel wettelijk verplichte examens, zoals rij-examens CDE, AD(N)R examens en CCV-B examens, als examens op verzoek van sociale partners uit de sector Transport en Logistiek.

Bij Examenhuis/CCV zijn de volgende certificaten op het gebied van intern transport te halen:

· veiligheidscertificaat vorkheftruck;
· veiligheidscertificaat reachtruck;
· vakbekwaamheidscertificaat vorkheftruckchauffeur.
· vakbekwaamheidscertificaat reachtruckchauffeur.

Bedrijven die aangesloten zijn bij Transport en Logistiek en die gebruik willen maken van SOOB-subsidie, dienen voor één van bovenstaande certificeringen te kiezen. Wilt u een dergelijk examen aanvragen, vermeld het bij de aanmelding of stuur een mail.

SSVV SOG opleidingen

Volgens de Opleidingengids (SOG Opleidingen) van het SSVV dienen operationele medewerkers van bedrijven die risicovolle werken uitvoeren in, of voor, de bij de VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA en SIR aangesloten bedrijven, voldoen aan de in de Gids gestelde opleidingseisen. Dit is alleen van toepassing indien het bedrijf werkt voor opdrachtgevers in bovengenoemde branches. Wilt u een dergelijk examen aanvragen, vermeld het bij de aanmelding of stuur een mail.

Telt de heftruckcursus voor de Bijscholing Beroepschauffeurs Code 95?

Ja, per dag 7 uur. De kosten voor de registratie bedragen € 20,00 per persoon per dag, excl. BTW.

Vraag hier meer informatie aan.

Heftruck rijbewijs minimum leeftijd ?

De minimum leeftijd voor het rijden op een heftruck is 16 jaar.

 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht