HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Opleiding     Heffen     Heftruck opleiding
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Heftruck rijbewijs halen bij HOC

Een heftruckcursus  is voor heftruckchauffeurs van groot belang, jaarlijks gebeuren er gemiddeld 7 ongevallen met een dodelijke afloop. Medewerkers en werkgevers hebben baat bij goed opgeleide chauffeurs. Er wordt dan immers veiliger en beter gewerkt? Zelfs voor ervaren chauffeurs is een ‘heftruck herhalingscursus’ vaak de moeite waard! Veel heftruck ongelukken gebeuren met ervaren chauffeurs. Schadepreventie en efficiëntie zijn belangrijke onderdelen voor heftruckchauffeurs die de opleiding volgen bij HOC.

Met de opleiding van HOC veilig en efficiënt aan het werk !
 

Voor wie is de heftruck opleiding geschikt?

HOC Opleiding & Training biedt zowel de basistrainingen voor beginnende chauffeurs als een herhalingscursus voor chauffeurs die eerder een opleiding hebben gevolgd. De cursus is voor zowel bedrijven als particulieren.
 

Doel: het heftruck rijbewijs

Men krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie tijdens de cursus. Bovendien leren uw werknemers (of u zelf) veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck. Bij voldoende bekwaamheid worden de chauffeurs gecertificeerd, als bewijs dat ze veilig een heftruck kunnen bedienen.
 

Inhoud heftruck cursus

Tijdens deze cursus krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:
- Arbo-wet
- Rijklaarcontrole
- Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
- Bediening
- Opladen batterij
- Oriëntatie op de omgeving
- Efficiënt en veilig rijden
- Veiligheid

 

Hoe lang duurt de heftruckcursus ?

De duur  is afhankelijk van de ervaring van de chauffeur en varieert van een 1-daagse  tot en met een 4-daagse cursus.
1-daagse cursus voor chauffeurs die al jaren met een heftruck werken
2-daagse cursus voor personen die enige ervaring hebben met het werken met een heftruk of soortgelijke machines
4-daagse cursus voor personen die nog nooit met een heftruck hebben gewerkt

De heftruck theorie duurt een halve dag, vervolgens krijgt iedere deelnemer zijn eigen praktijkopdrachten afhankelijk van de voortgang.

U kunt ervoor kiezen uw werknemers de opleiding bij HOC Opleiding & Training in Zuidlaren te laten volgen of op uw eigen werkvloer. Vanaf vier personen Als u vandaag mensen  aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag vaak al beginnen en uw werknemers dus z.s.m. beschikken over een heftruckdiploma, oftewel: wanneer het u uitkomt!


Waar wordt de cursus gegeven ?

Heftruck Opleidings Centrum  Zuidlaren is bekend in Noord Nederland, in Zuidlaren worden iedere dag hef- en reachchauffeurs opgeleid. In Zuidlaren beschikken we over vijf heftrucks, twee reachtrucks en diverse andere interne transportmiddelen. Deelnemers hebben ruim voldoende oefenmogelijkheden.

Daarnaast wordt de heftruck instructie door heel Nederland gegeven, bij de opdrachtgever op lokatie. Onze instructeurs wonen vaak in uw regio !
 

Heftruck diploma halen, rijbewijs of bewijs ?

In het blog van HOC Opleiding & Training wordt hierover uitgebreid geschreven.

Veiligheidscertificaat Vorkheftruckchauffeur

Voor het Sectorinstiuut Transport en Logistiek geeft HOC Opleiding & Training het Veiligheidscertificaat Vorkheftruckchauffeur. Bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB, ontvangen subsidie voor deze cursus.


SSVV Opleidingengids, SOG certificaat heftruck

Opleidingen voor specifieke risicovolle taken of werkzaamheden in een risicovolle omgeving voor operationele medewerkers van bedrijven die risicovolle werken uitvoeren in, of voor, de bij de VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA en SIR aangesloten bedrijven. Deze medewerkers moeten in het kader van vraag 3.4 van de VCA 2008/5.1 voldoen aan de in deze opleidingengids gestelde opleidingseisen. De certificering wordt SOG certificering genoemd.

Het examen SOG certificaat kan afgenomen worden op de locatie van HOC Opleiding & Training in Zuidlaren. Dit kan ook bij de klant, mits de lokatie aan de eisen voldoet.   Meer informatie hierover in de SSVV Opleidingengids, klik hier.Gerelateerd aan deze opleiding is de opleiding voor Rollen en/of Balenklem.

Code 95
Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid Beroepschauffeurs: 7 tot 28 uur

Heftruckcertificaat

 

Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Referenties

Randstad Uitzendbureau BV
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
Bollegraaf Recycling Machinery
Impact
MF uitzendbureau Veendam
tempo-team inhouse services
Royal Christmas
Kisuma Chemicals BV
Veel gestelde vragen:
Kan de cursus heftruck ook in het Duits of Engels gegeven worden ?

Dit is geen probleem, HOC Opleiding & Training beschikt over Duits en Engels sprekende instructeurs.

Weet HOC waar heftruck vacatures zijn ?

De vacatures die op internet geplaatst worden worden getwitterd @HOCZuidlaren.

Ik ben mijn heftruck certificaat kwijt !

Is het certificaat behaald bij HOC Opleiding & Training, dan kan probleemloos een nieuwe aangevraagd worden. Mits de heftruckcursus niet langer dan 5 jaar geleden is.

Wat kost een heftruckcertificaat ?

Dat hangt af van de duur van de opleiding, hetgeen weer afhankelijk is van de rijvaardigheid en de vorderingen van de chauffeur. Vraag een offerte aan met alle informatie bij HOC Opleiding & Training.

Ik wil een heftrufkcursus laten geven in Rotterdam en heb een eigen lokatie, kan dat ?

HOC Opleiding & Training heeft instructeurs door heel Nederland. Voor groepen vanaf 4 deelnemers is het financieel aantrekkelijk en komen wij zonder extra kosten naar uw lokatie. Het maakt niet uit waar in Nederland !

Wij willen het heftruckcursus in de Engelse taal of Duitse taal laten volgen .

Dit is geen probleem, HOC Opleiding & Training heeft Duits en Engels sprekende instructeurs. Een heftruckrijbewijs halen in de Poolse taal is ook mogelijk.

 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht