HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Opleiding     Hijsen     Autolaadkraan opleiding
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Opleiding machinist autolaadkraan met hijsfunctie TCVT W4-04

Autolaadkraan Hijsen TCVT of Laden en Lossen ?

Iedereen die hijst op een bouwplaats met zware autolaadkranen waarvan het maximum-bedrijfslastmoment 10 ton meter of meer bedraagt, moet wettelijk gezien in het bezit zijn van een TCVT-persoonscertificaat voor de autolaadkraan, ofwel een hijsbewijs autolaadkraan.  Het bezit van het TCVT-certificaat zorgt er voor dat alleen machinisten die bekwaam zijn, (hijs)werkzaamheden mogen uitvoeren met een vrachtwagen met kraan. 

De definitie van een bouwplaats is "elke tijdelijke of mobiele arbeidsplaats waar civieltechnische werken of bouwwerken tot stand worden gebracht". 

Een autolaadkraan chauffer die alleen laad- en loswerkzaamheden met de autokraan uitvoert, kan volstaan met de cursus "Veilig werken met de Autolaadkraan"voor een autolaadkraan certificaat.

 

HOC Opleiding & Training is erkend TCVT-opleider.

 

Wie heeft een autokraan TCVT certificaat nodig

Deze autolaadkraan cursus met hijsfunctie richt zich op de autolaadkraan chauffeur die hijswerkzaamheden willen verrichten met autolaadkranen op bouwplaatsen en die bij voorkeur enige ervaring hebben met laden en lossen.
 

Inhoud opleiding autolaadkraan

Theorie:
Wettelijke eisen, techniek, werkvoorbereiding, eisen aan hijsmiddelen, laden en lossen, hijsen en werken met verschillende lasten, keuren autokraan.
Praktijk:
Controle van de autolaadkraan, uitvouwen kraan, het maken van een hijsplan, gebruik van hijsgereedschappen, opstellen van de kraan, hijsen en plaatsen van lasten, invouwen en rijklaar maken.

Zie hieronder een impressie van de cursus Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie TCVT W4-04 (hijsbewijs autolaadkraan).

 


Overige informatie

Duur:           7 dagen, waarvan de laatste dag examen.
Examen:     Het examen wordt afgenomen door een TCVT-gecertificeerd examenbureau.
                   Geslaagde kandidaten krijgen het vakbekwaamheidcertificaat Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT W4-04).
                  

Locatie HOC Opleiding & Training of in-company 

HOC Opleiding & Training beschikt in Tynaarlo over een goedgekeurde examenlocatie voor TCVT-examens. Er is een autolaadkraan beschikbaar en voldoende materiaal om mee te werken. Tussen de middag krijgen de deelnemers een volledig verzorgde lunch aangeboden met een warme snack. 

Bij een in-companytraining dient de locatie vooraf door de examencommissie gekeurd te worden, tevens dient de keuring van de autokraan conform Nederlandse wetgeving te zijn. U kunt de locatie eisen en een overzicht van de benodigde materialen opvragen bij info@hoctraining.nl.
 

Subsidie

HOC opleiding & Training is erkend door diverser Scholingsfondsen. Bedrijven die afdragen conform de SOOB-CAO, kunnen een subsidie-aanvraag indienen bij het Sectorinsituut Transport en Logistiek.
De subsidie voor de opleiding Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie bedraagt  € 500,00. Kijk voor meer informatie op www.soobsubsidiepunt.nl of  www.SOOB-wegvervoer.nl.

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid Beroepschauffeurs cursus autolaadkraan code 95: 21
 

Wat zijn de kosten van een hijsbewijs voor de autolaadkraan?

Klik hieronder op "Offerte aanvragen" of "Informatie Aanvragen" en we sturen u op werkdagen binnen 24 uur de prijzen toe.

Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Referenties

Impact
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
Randstad Uitzendbureau BV
Bollegraaf Recycling Machinery
MF uitzendbureau Veendam
tempo-team inhouse services
Kisuma Chemicals BV
Royal Christmas
Veel gestelde vragen:
Waar kan ik een hercertificering aanvragen voor mijn TCVT Certificaat van vakbekwaamheid?

Dat kan bij DNV, klik hier voor een verwijzing: http://www.dnvba.com/nl/certificatie/persoonscertificatie/Pages/TCVT.aspx

Wanneer Is een certificaat autolaadkraan verplicht?

Iedereen die hijst op een bouwplaats met een autolaadkraan waarvan het maximum bedrijfslastmoment 10 nton meter of meer bedraagt, moet een opleiding tot machinist van een autolaadkraan hebben afgerond.

 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht