HOC OPLEIDING & TRAINING
Bolwerk 2 | 9471 AT | Zuidlaren
Telefoon: 050 - 409 2663
E-mail: info@hoctraining.nl
Home     Opleiding     Hijsen     Mobiele hijskraan opleiding
Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Hijskraan-opleiding: Machinist Mobiele Kraan TCVT W4-01

Volgens de Arbo-wet moet een hijskraanmachinist in het bezit zijn van een certificaat van vakbekwaamheid (TCVT W4-01), ook wel ‘hijsbewijs’ genoemd. De opleiding voor het TCVT certificaat Machinist Mobiele Kraan bij HOC Opleiding & Training voldoet uiteraard aan de eisen van de Arbo-wet en maakt elke bouwplaats een stukje veiliger en efficiënter!

Hijsen en aanslaan van lasten is een risicovolle activiteit in het verticaal transport. De machine waarmee wordt gehesen, het hijs- en hefgereedschap en het aanslaan van lasten kunnen ieder voor zich en/of samen gevaarlijk zijn voor mens en omgeving. Hijskranen zijn complexe installaties en hun aandeel in ernstige en dodelijke ongevallen is relatief groot. Denk maar eens aan Alphen aan de Rijn, waarbij twee bouwkranen en een wegdek om vielen.
 

Wie kan de opleiding ‘machinist mobiele kraan’ volgen?

De opleiding is opgezet voor personen met verantwoordelijkheidsgevoel die hijswerkzaamheden op bouwplaatsen uit willen gaan voeren met een mobiele kraan en dus hijskraanmachinist willen worden. Na afloop mogen cursisten de volgende soorten hijskranen bedienen:
- mobiele kraan op rupsen
- autotruckkraan, ruwterreinkraan, wegterreinkraan
- grondverzetmachine met hijsfunctie
- autolaadkraan met hijsfunctie
- verreiker met hijsfunctie
 

Inhoud

Tijdens de cursus met de mobiele hijskraan worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
Theorie: Wettelijke eisen, techniek, werkvoorbereiding, eisen aan hijsmiddelen, laden en lossen, hijsen en werken met verschillende lasten, taak risico analyse.
Praktijk: Controle van de mobiele hijskraan, het maken van een hijsplan, gebruik van hijsgereedschappen, hijsen en plaatsen van lasten, transporteren van de kraan, constructies opbouwen, vloerdelen plaatsen.

De mobiele kraan opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten die tevens allen langdurige ervaring hebben als kraanmachinist.


Overige Informatie

Duur: 10 of 20 dagen afhankelijk van de achtergrond van de deelnemer.
Locatie: opleidingscentrum Zuidlaren of in-company

Het examen wordt afgenomen door een TCVT-gecertificeerd examenbureau.  Kandidaten die slagen ontvangen het vakbekwaamheidscertificaat Mobiele Kraan (TCVT/W4-01), oftewel het hijsbewijs!

TCVT persoonscertificaten zijn maximaal vijf jaar geldig. Daarna kan er een nieuwe certificaat bij de certificatie-instelling (DNVGL) worden aangevraagd. Hiervoor moet er in de periode van vijf jaar voldoende praktijkervaring zijn opgebouwd en moet de bijscholing zijn gevolgd.

Offerte aanvragen Aanmelden Informatie aanvragen

Referenties

Randstad Uitzendbureau BV
MF uitzendbureau Veendam
Royal Christmas
Aannemers bedrijf Lamein B.V.
tempo-team inhouse services
Kisuma Chemicals BV
Impact
Bollegraaf Recycling Machinery
 
Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google+

Youtube

Pinterest
Heeft u vragen? Bel ons gerust
050 - 4092663
Of stuur een e-mail

Facebook

Twitter

Linkedin
HOC Opleidingen - Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
HOC Opleiding en Training opereert in heel Nederland:
Noord Holland, Overijssel, Groningen, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe, Noord Brabant, Flevoland, Gelderland, Friesland en Utrecht